شاید شما تا به حال افرادی را دیده باشید که در اطراف چشم آن ها، لکه های سیاه رنگی وجود دارد که شدت سیاهی و حتی تراکم آن در میان افراد متفاوت است. در برخی از افراد، اطراف چشم به صورت یکدست سیاه است و سیاهی آن زیاد است ولی در برخی دیگر ممکن است که این سیاهی یک دست نباشد و حتی شدت رنگ آن متفاوت باشد. به هر حال این عارضه پوستی، زیبایی چهره فرد را کم می کند و در نتیجه افراد به ویژه بانوان تمایل دارند که به بهترین روش ممکن آن را درمان نمایند.
دلایل بروز سیاهی دور چشم
دلایل مختلفی می تواند در بروز این عارضه دخیل باشد که حتی شدت این بیماری را هم تعیین می کند:
1 – عوامل ژنتیکی که به صورت ارثی به هر نسل منتقل می شود. بیماری کم خوابی که افراد که خواب مناسب و کافی ندارند به مرور زمان به این عارضه مبتلا می شوند.
2 – زیاده روی در نوشیدن قهوه و مشتقات آن
3 – گریه کردن زیاد
4 – آسیب دیدن سر که سبب آسیب به بافت اطراف چشم شود.
5 – عفونت در ناحیه اطراف چشم
6 – نازک بودن پوست اطراف چشم که هم با افزایش سن رخ می دهد و از طرف دیگر هم در برخی از افراد به صورت ارثی، پوست اطراف چشمشان نازک است و همین امر سبب می شود که مویرگ های اطراف چشم از زیر پوست پیدا باشند.
7 – تغذیه نادرست و کمبود برخی عناصر و ویتامین ها برای بدن
8 – استفاده از سیگار و مشروبات الکلی
9 – آلرژی؛ برخی از افراد در فصل بهار دچار آلرژی هایی می شوند که سبب خارش چشم می شود در نتیجه فرد مدام چشم خود را ماساژ می دهد و همین امر سبب می شود که پوست چشم نازک شود.
10 – تغییرات هورمونی نیز می تواند دلیل دیگری از بروز سیاهی در اطراف چشم باشد که معمولا در خانم های باردار می شود.
درمان سیاهی دور چشم با لیزر
بهترین روش برای درمان عارضه های چشمی از قبیل سیاهی دور چشم، استفاده از لیزر درمانی ست. در این روش از لیزر مادون قرمز یا ماورابنفش استفاده می شود که لیزر به محل کبودی تابیده می شود و نور لیزر توسط لایه پوست در این قسمت جذب می شود. پالس های نوریی سبب می شود که رنگدانه هایی که سبب سیاهی اطراف چشم شده اند شکسته شده و در نهایت باعث رفع کبودی اطراف چشم می شود.
اگر سیاهی دور چشم به دلیل رنگدانه ها نیست و در اثر مویرگ های آبی اطرفا چشم است، با کمک لیزر درمانی این رگ ها را منقبض می کنند تا سفت شده و در نتیجه از روی پوست قابل مشاهده نباشند.
به طور کلی مدت زمان دوره درمان و تعداد جلسات، با نظر پزشک تعیین می شود و در هر فرد با توجه به شدت بیماری و دلیل بروز آن، متفاوت است.